FUNDACIONS

www.eradicarlapobresa.cat

www.erradicarlapobreza.es

www.erradicarlapobreza.org

www.eradicatethepoverty.org

www.eradiquerlapauvrete.org

ERADICAR LA POBRESA pàgina actualitzada a 10/06/08
Principal
BENVINGUDA
BASES DE LA POBRESA
EMERGÈNCIES
PRIORITATS
PROPOSTES
REFERENTS
MANIFESTOS
GOVERNAMENTAL
NO GOVERNAMENTAL
PARTICIPACIÓ
DOCUMENTS
NOTICIES
CONTACTAR
MEMORIA

 

 

Una fundació és una entitat jurídica creada per una o varies entitats jurídiques o per un mínim de tres persones físiques, amb finalitats diverses. A diferència de una ONG una fundació té com requeriment previ  una dotació inicial de un mínim de 30.000 euros i té més avantatges fiscals, per això també darrerament totes les grans empreses tenen una fundació, per imatge i economia.

Naturalment anirem relacionant les fundacions vinculades a la eradicació de la pobresa, com les ONG son moltes i molt diferents, per ideologia, nivell de participació, capacitat econòmica i marc de influença.

A Catalunya existeixen milers de fundacions i moltes amb voluntat d'ajudar a eradicar la pobresa, pensem que amb aquest esforç continuat ajudarem segur a ERADICAR LA POBRESA.

Quina diferència hi ha entre una fundació i una ONG? La fundació és una entitat que pot ser creada per una o varies entitats jurídiques o per un mínim de tres persones físiques, amb finalitat social o cultural de qualsevol tipus, com requeriment previ ha de tenir una dotació inicial de un mínim de 30.000 euros, a efectes fiscals la fundació té avantatges que una ONG no té i d'altra banda té un seguiment per part institucional de la Generalitat atenent als requisits de servei i realització dels objectius dels estatuts.

Apuntem també que una part del mon empresarial està utilitzant les fundacions per estalviar-se impostos, recollir ingressos atípics o per guanyar en imatge i difusió.

Lamentablement no podem ara incorporar aquí a totes les fundacions vinculades al nostre objectiu fundacional, mica en  mica intentarem de fer-ho, demanem disculpes per les encara no informades, ho farem per ordre alfabètic i poc a poc anirem incorporant més.

Fundació Adsis

Fundació Akwaba

Fundació Alfons Comín (cooperació, conferències, seminaris, taules rodones, escrits)

Fundació Arrels

Fundació Banc dels Aliments

Fundació SOS

Fundació Vicente Ferrer

 

ONG
FUNDACIONS
FEDERACIONS
PLATAFORMES
ESGLÉSIES
EMPRESARIS
SINDICATS
       

Principal | ONG | FUNDACIONS | FEDERACIONS | PLATAFORMES | ESGLÉSIES | EMPRESARIS | SINDICATS