MYANMAR ajuda humanitària

 

Myanmar és un país amb necessitat de les ajudes dels seus veïns i de la comunitat internacional que ha d'anar aconseguint un avanç per la democràcia reduint les sancions i cercant vincles amb el procés democràtic i la millora de vida dels seus habitants.

Com en altres ocasions les sancions econòmiques aplicades a Myanmar, la retirada d'inversions i el bloqueig dels comptes d'alguns membres de la Junta Militar a l'estranger, de poc ajuden a sortir de la pobresa a milions de persones. 

Molts dels seus habitants volen fugir del país, d'altres han anat fugint a l'exterior, a Tailàndia hi ha més d'1 milió de refugiats. La pobresa és gairebé una forma de vida per a dues cinquenes parts dels seus habitants ja habituats a una vida molt austera i mancada de recursos. 
 

AJUDA HUMANITÀRIA, LES MANQUES S'AMUNTEGUEN

Els primers ajuts han estat dels països veïns, amics i més diplomàtics i tolerants amb la política interna de la dictadura militar.

Pel seu art Nacions Unides sol·licita 187 milions de dòlars per assistir com a mínim a un milió i mig de persones afectades pel cicló Nargis.

Unes quantes ONG ja estaven treballant en Myanmar de manera que la seva intervenció ha estat possible de manera immediata (encara que molt limitada per falta de mitjans materials i el poc personal destinat) igual com els ajuts dels països amics com la Xina, l'Índia, el Japó i Tailàndia, no així l'ajuda de diversos països europeus i americans, tampoc la de Nacions Unides tot i que la Junta Militar va sol·licitar ajuda a Nacions Unides, a l'hora de concedir els visats d'entrada és tremendament reaci i desconfiat de manera que fins i tot transcorreguts tres dies no va concedir el primer permís a Nacions Unides per entrar al territori de Myanmar.

Igual com altres països Espanya, a través de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), aportarà 500 mil d'euros al fons específic que el Programa Mundial d'Aliments ha posat en marxa per assistir a la població birmana. L'AECID, com sempre, treballa de manera coordinada amb els governs autonòmics, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i ONG humanitàries, i està en contacte amb l'Oficina de Coordinació dels Assumptes Humanitaris de l'ONU (OCHA) i el Servei d'Ajuda Humanitària de la Comissió Europea.

És important que tots els països membres de Nacions Unides cooperin coordinadament a través dels instruments de Nacions Unides evitant els personalismes i accions individuals que xoquen amb l'actitud d'un país ancorat en el passat, amb estructura feudal autàrquica, i veu amb temor i desconfiança l'entrada al seu país de personal estranger. 

Entitats ja col·laboradores en l'ajuda a Myanmar:


Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID), ayuda a través de Naciones Unidas

Acción contra el Hambre, ayuda en el transporte y distribución de alimentos

Amnistía Internacional lleva a cabo una campaña mundial contra la utilización de niños soldados

Care Internacional

Human Rights Watch

International Federation Terre Des Hommes, federación internacional en ayuda de los niños del mundo

Médicos del Mundo, ayuda y atención médica

Médicos Sin Fronteras, ayuda y atención sanitaria

Movimiento Cruz Roja Internacional / Media Luna Roja: Programa de Ayuda a los Niños Afectados por Conflictos Armados http://www.ifrc.org/

Naciones Unidas, enlace de petición de ayuda

Servicio de Ayuda Humanitaria de la Comisión Europea

Soldier Child International, organismo internacional que ayuda a los que son o fueron niños soldados.

World Vision, ayuda a los niños a través de apadrinamientos