IRAQ

 

La història recent de IRAQ des de la preparació de la invasió del seu territori i la destrucció de la seva estructura com estat fins avui continua sent un punt i a part de tot conflicte bèl·lic anterior. I ho és per haver estat una invasió premeditada i "preventiva", amb un negoci multimilionari a l'esquena i a la butxaca (petroli, armament, serveis de manteniment de tropes, contracte de reconstrucció, serveis de seguretat privada, etc.). També per haver estat una invasió basada en la mentida (no existien ni armes de destrucció massiva ni cap lligam terrorista internacional) i la il·legalitat (cap resolució de Nacions Unides permetia una guerra preventiva, presoners sense drets jurídics), per dir ser la salvació del poble iraquià y convertir-se en el seu destructor, per dir ser la instauradora de la democràcia y  convertir la jurisprudència internacional en un nou concepte on la impunitat renya en Iraq i allà on s'han emportat a qui han volgut, i per la quotidianitat de la mort i desolació, per la indefensió de la població, per la pobresa generada i les víctimes innocents.

Creiem que per ERADICAR LA POBRESA hi ha que dir NO A LA GUERRA  i demanar la DEVOLUCIÓ DE IRAQ ALS IRAQUIANS I AVIAT.

Creiem que per ERADICAR LA POBRESA no s'ha de produir cap acte de barbàrie, incloent el comès a Iraq, y que s'han de prendre totes les mides jurídiques i diplomàtiques internacionals per a evitar-ho.

Demanem l'acció immediata de tots els governs vinculats en aquest conflicte, també de Nacions Unides, a posar fi a la violència, impunitat, barbàrie i misèria existent en IRAQ de forma urgent.

També demanem l'ajuda humanitària dels països membres del G-8 i a la Unió Europea, així com al Banc Mundial i la Organització Mundial del Comerç per ERADICAR LA POBRESA de totes les regions de Iraq i convertir-la en un lloc on poder viure amb pau i dignitat.

CONFLICTES ARMATS - SEGURETAT ALIMENTÀRIA - REFUGIATS 

SANITAT BÀSICA - IMMIGRACIÓ - CRISIS HUMANITÀRIES 

CRISI FINANCERA - CANVI CLIMÀTIC - CORRUPCIÓ 

REDISTRIBUIR LA RIQUESADARFUR