SOMÀLIA

www.eradicarlapobresa.cat

www.erradicarlapobreza.es

www.erradicarlapobreza.org

www.eradicatethepoverty.org

www.eradiquerlapauvrete.org

PODEM ERADICAR LA POBRESA pàgina actualitzada a 30/07/2011
Principal
BENVINGUDA
BASES DE LA POBRESA
EMERGÈNCIES
PRIORITATS
PROPOSTES
REFERENTS
MANIFESTOS
GOVERNAMENTAL
NO GOVERNAMENTAL
PARTICIPACIÓ
DOCUMENTS
NOTICIES
CONTACTAR
MEMORIA

 

Somàlia és un petit país africà, situat en el anomenat “Corn d’Àfrica”, amb una població aproximada de vuit milions de persones, viu amb desesperació la carència d’estabilitat en tots els ordres, polític, social, sanitari, sembla com si la força de cada un dels anomenats “senyors de la guerra” desposseeixen a tot un país de la seva esperança. Quasi be oblidats, els seus habitants, sotmesos a un estat privat dels drets humans, amb sols una mica d'ajuda humanitària.

 

2011 Juliol

SOMÀLIA ES MOR
 
El poble somali fuig del seu país en un desig de sobreviure davant la falta de tot el bàsic per viure amb dignitat, agreujat per la falta de l'Estat de Somàlia i la terrible sequera que s'allarga en el temps provocant la mort de les persones, els animals i els camps de cultius, tot es converteix en terra seca
 
Milers de refugiats fan cua cada dia a les portes dels camps de refugiats de Kenya, vénen de Somàlia, també de Djibouti, Eritrea i Etiòpia, l'anomenada crisi alimentaria, l'oblit i el negoci dels rics, fa mossa en aquesta zona del planeta coneguda com La Banya d'Àfrica.
 
Fem esment a la ingent labor de Nacions Unides a aconseguir acords que resolen l'estat d'oblit, misèria i mort de milions de refugiats i centenars de milions de persones sumits en el més profund de la gana i les seves conseqüències.
 
En els camps de refugiats milers de morts diàriament se sumen a un compte vergonyós de sofriment, impotència i oblit, sense distinció d'edat ni sexe, amb prou feines els més resistents sobreviuen un temps, els que no reben ajuda moren.
 
El nostre dolor s'uneix al seu, el nostre prec es fa intens:
 
Davant la situació de fam i mort del poble somali en el seu èxode per sobreviure, reclamem de Nacions Unides i de tots els governs del planeta un major esforç social, econòmic i polític encaminat a incrementar l'ajuda humanitària i l'esforç en cooperació per alleujar i garantir l'alimentació i seguretat en els camps de refugiats, així com impulsar l'acord i impuls necessari per resoldre la situació d'estat fallit de Somàlia i rellançar la proposta de Nacions Unides per fer realitat l'eradicació de la mort per desnutrició.
 
- No al lliure mercat sobre aliments bàsics.
- Aportar ja els 1.500 milions demanats per l'ONU per alleujar i reconduir la mort a Somàlia.
- Països del primer món: complir els vostres compromisos amb Nacions Unides.
- Acabar amb la pobresa i la gana són possibles, tenim els mitjans i la capacitat per fer-ho, falta la voluntat social i política.
 

Apuntadors vinculats:

 

5 claus per entendre la crisi humanitària a la Banya d'Àfrica

 

UNICEF – HAZ UNA DONACIÓN

 

Cinco dardos para la implicación ciudadana

http://federicomayor.blogspot.com/2011/07/cinco-dardos-para-la-implicacion.html

 

El hambre mata cada vez más

http://www.fao.org/worldfoodsituation/wfs-home/foodpricesindex/es/

 

ONG per fer donatius d'ajuda humanitària a la Banya d'Àfrica

 

2008 Febrer

A primers de febrer del 2008 Metges Sense Fronteres va suprimir la seva col·laboració a tot el país per les condicions de vida en que es veuen obligats a subsistir, més encara després de la mort de tres dels seus cooperants en un atac en la ciutat de Kismayo.

 Com en altres conflictes proposem la interposició immediata de forces de Nacions Unides, amb capacitat operativa, per garantir una aturada del foc i la defensa de la població civil, així com la distribució d’aliments i atenció sanitària.

 

Principal
Arriba
CRISI FINANCERA
REFUGIATS
IMMIGRACIÓ
CANVI CLIMÀTIC
CORRUPCIÓ
DARFUR
ETIÒPIA
HAITÍ
IRAQ
MÈXIC
MYANMAR
ORIENT MITJÀ
PAKISTÀN
R.D.del CONGO
SOMÀLIA
XINA
ZINBABWE
 

Principal | BENVINGUDA | BASES DE LA POBRESA | EMERGÈNCIES | PRIORITATS | PROPOSTES | REFERENTS | MANIFESTOS | GOVERNAMENTAL | NO GOVERNAMENTAL | PARTICIPACIÓ | DOCUMENTS | NOTICIES | CONTACTAR | MEMORIA